Bodrum Ortognatik Cerrahi

    Ortognatik cerrahi Bodrum, çene yapısı, çenenin işlevi ve konumu ile alakalı problemlerin ortadan kaldırılabilmesi amacıyla gerçekleştirilen cerrahi operasyondur. Çene kemikleri hem dişlerin dizilimi hem de çenenin işlevi açısından son derece önemlidir. Aynı zamanda yüzün şekli için de büyük bir öneme sahiptirler.

    Eğer alt çene kemiği, normalde olması gerekenden daha geride veya ileride yer alırsa kapanış sorunları olarak bilinen çene rahatsızlıkları ortaya çıkar. Bu rahatsızlıklar sebebiyle çenenin işlevinde ve yüz görünümünde olumsuzluklar görülür. Ortognatik cerrahi kapsamında yapılan cerrahi işlemler sayesinde bahsi geçen rahatsızlıkları ve ikincil olumsuzlukları gidermek mümkündür. Böylece bireyin sağlıklı bir çene yapısına, ideal bir diş düzenine ve işlevsel bir çeneye sahip olması sağlanabilmektedir. Ayrıca yüz şekli ve yüzün görünümü de belli boyutlarda iyileştirilebilmektedir. Yazımızın devamında ‘’Ortognatik cerrahi nasıl yapılır?’’, ‘’Ağız, diş ve çene cerrahisi nasıl yapılır?’’, ‘’Ortognatik cerrahi operasyonlar ne kadar sürer?’’ ve ‘’Ortognatik cerrahi sonrası diyileşme süreci nasıldır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Bodrum ortognatik cerrahi hakkında detaylı bilgi almak için Çetin Dental Clinic ile iletişime geçebilirsiniz.

    Ortognatik Cerrahi Nedir?

    Ortognatik cerrahi, çenenin iskelet yapısındaki ileri dereceli bozuklukları gidermek amacıyla yapılan cerrahi operasyondur. Çene iskeletiyle ilgili problemler bireyin konuşma ve yemek yeme gibi aktiviteler sırasında zorlanmasına, bu aktiviteleri ideal bir şekilde yerine getirememesine sebep olabilir. Aynı şekilde bahsi geçen bozukluklar, bireyin yüz şekli, yüz görünümü ve diş düzeniyle ilgili de problemlere yol açabilir. Ortognatik cerrahi operasyonları hem bu bozuklukları hem de bu bozukluklara bağlı ortaya çıkan ikincil problemleri ortadan kaldırmak için yapılırlar.

    Ortognatik Cerrahi Neden Yapılır?

    Ortognatik cerrahi operasyonlar şu gibi amaçlar doğrultusunda yapılabilir:

    • Çenenin daha işlevsel bir yapıya kavuşmasını sağlamak.
    • Çene ile alakalı problemlerin konuşma ve çiğneme gibi fonksiyonlarda yol açtıkları olumsuzlukları ortadan kaldırmak.
    • Çenedeki kapanış sorunlarını gidermek.
    • Bireyin sağlıklı ve ideal bir çeneye sahip olabilmesini sağlamak.
    • Yüzün estetik bütünlüğünü yeniden kurmak.

    Ortognatik cerrahi bahsi geçen nedenlerden yapılabilmektedir. Bu uygulama sayesinde bireyin ideal konumunda, ideal boyutlarda ve işlevsel bir çeneye sahip olması mümkün olmaktadır.

    Ortognatik Cerrahi Kimlere Yapılabilir?

    Ortognatik cerrahi iskelet gelişimi tamamlanmış olan bireylere yapılır. Bu yüzden 18 yaşından küçük olan bireylere ortognatik cerrahi yapılması önerilmez. Bununla birlikte reşit olan bireyler, eğer operasyona engel teşkil edebilecek herhangi bir rahatsızlık söz konusu değilse ortognatik cerrahi yaptırabilirler.

    Ortognatik Cerrahi Ağrılı Mıdır?

    Ortognatik cerrahi ağrılı bir operasyon değildir. Operasyon öncesinde, anestezi uzmanı ve diş hekimi hastaya özel bir genel anestezi planlaması yapar. Yani operasyona başlamadan önce hasta genel anestezi altına alınır. Böylece operasyon sırasında yapılan hiçbir işlem sebebiyle ağrı ve rahatsızlık hissi duymaz, bilinci kapalıdır.

    Ortognatik Cerrahi Ne Kadar Sürer?

    Ortognatik cerrahi operasyonlarının süresi, operasyonun hangi amaçla ve hangi kapsamda yapıldığına göre değişiklik gösterebilir. Ortognatik cerrahi operasyonları 1 ila 4 saat kadar sürebilmektedir. Diş hekiminiz, size özel bir ameliyat planlaması yaptıktan sonra ortognatik cerrahinin tahmini süresi hakkında detaylı bir bilgilendirme yapacaktır.

    Ortognatik Cerrahi Nasıl Yapılır?

    Ortognatik cerrahi operasyonu genel anestezi altında ve steril ameliyathane koşullarında yapılmaktadır. Ameliyat sırasında doktor, ağız içerisinden veya cilt üzerine atılan kesilerden çene kemiklerine ulaşır. Daha sonra ise tedavi planlaması kapsamında çene kemiklerini şekillendirir ve konumlandırır. Bazı durumlarda çene kemiğinin küçültülmesi gerekirken bazı durumlarda ise özel implantlar yardımıyla büyütülmesi gerekir. Tüm bu işlemler ağrısız bir şekilde gerçekleştirilir.

    Ortognatik Cerrahi Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

    Ortognatik cerrahi yaptıran bireyler genelde 1 gece hastanede kalırlar. Ancak aynı gün taburcu edilmeleri de mümkündür. Ameliyatı takip eden iki gün içerisinde çeneler bağlanır. Tedaviden sonraki 7 ila 10 gün boyunca bireyin yalnızca sıvı gıdalar tüketmesi gerekir. Daha sonra ise doktorun önerisi doğrultusunda beslenme alışkanlıkları kademeli olarak normale döner. İyileşme süreci sırasında hastanın çene ve yüz bölgesinde şişlikler görülmesi normaldir. Şişlikler genelde 2 hafta içerisinde büyük oranda kaybolmaktadırlar. Bu süreçte doktor tarafından verilen önerilere uymak ve düzenli doktor kontrollerini aksatmamak gerekir.

    Bodrum Ortognatik Cerrahi Fiyatları

    Bodrum ortognatik cerrahi fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için Çetin Dental Clinic ile iletişime geçebilirsiniz.


    Randevu Al!
    Call Now Button