Protetik Diş Hekimliği Bodrum

    Protetik diş hekimliği Bodrum, kaybedilen dişlerin yerini doldurmak; diş kaybına bağlı ortaya çıkan estetik ve işlevsel problemleri gidermek amacıyla gerçekleştirilen uygulamalar barındıran diş hekimliği dalıdır. Dişler son derece dayanıklı bir yapıya sahiptirler. Ancak maruz kaldıkları darbeler, çürükler ve fiziksel travmalar sonucu kaybedilmeleri de mümkündür.

    Diş kaybı her yaştan bireyde görülebilen bir durumdur. Diş kaybına bağlı olarak bireyin beslenme şeklinde sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Aynı şekilde bireyin gülüşü de eksik olan diş sebebiyle bazı estetik sorunlara sahip olabilmektedir. Protetik diş hekimliği kapsamında yapılan protez diş tedavisi sayesinde kaybedilen dişler sebebiyle ortaya çıkan estetik ve işlevsel problemleri tamamen gidermek mümkündür. Yazımızın devamında ‘’Protez diş tedavisi sonrasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?’’, ‘’Protetik diş hekimliği kapsamında hangi uygulamalar yapılabilir?’’, ‘’Diş protezlerinin bakımı nasıl olmalıdır?’’ ve ‘’Protez diş tedavisi nasıl yapılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Bodrum protez diş tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için Çetin Dental Clinic ile iletişime geçebilirsiniz.

    Protetik Diş Hekimliği Nedir?

    Protetik diş hekimliği, diş kaybını gidermek için özel protez diş uygulamaları barındıran diş hekimliği dalıdır. Bu uygulamalar sayesinde diş kaybı sebebiyle görülen estetik ve işlevsel problemler ortadan kaldırılabilmektedir. Böylece hem kalan dişlerin sağlığı ve düzeni korunabilmekte hem de bireyin diş kaybına bağlı yaşadığı zorluklar giderilebilmektedir. Protetik diş hekimliği kapsamında protez diş tedavisi, hareketli protez diş tedavisi, sabit protez diş tedavisi ve implant tedavisi gibi uygulamalar gerçekleştirilebilir. Böylece kaybedilen dişlerin hem estetik hem de işlevsel değerleri, yapay dokular yardımıyla restore edilebilir.

    Diş Protezi Nedir?

    Diş protezi, bireyin diş rengiyle uygun olacak şekilde üretilen ve kaybedilen dişlerin yerini tutmaları için tercih edilen yapay diş dokularıdır. Bu dokular protez diş tedavisi kapsamında kaybedilen dişlerin yerine yerleştirilirler. Böylece bireyin kaybedilen dişe bağlı yaşadığı estetik ve işlevsel sorunlar giderilmiş olur.

    Diş Protezi Neden Yapılır?

    Diş protezi genel olarak üç amaç doğrultusunda yapılmaktadır. Bu amaçlardan ilki diş kaybı sebebiyle bireyin yaşadığı işlevsel zorlukları ortadan kaldırmaktır. Amaçlardan ikincisi, diş kaybı sebebiyle ortaya çıkan estetik problemleri gidermektir. Diş protezinin yapılma amaçlarından üçüncüsü ise sağlıklı olan dişlerin, kaybedilen dişin olduğu bölgeye doğru hareket etmelerini, yani diş düzeninin bozulmasını engellemektir. Diş protezi bahsi geçen amaçlar doğrultusunda yapılabilir.

    Diş Protezlerinin Ömrü Ne Kadardır?

    Diş protezleri 10 ila 20 yıl boyunca kullanılabilirler. Protezlerin tam olarak kaç yıl kullanılabileceği bireyin ağız ve diş bakımına ne kadar dikkat ettiği gibi faktörlere göre değişiklik gösterebilir. Bu yüzden protez diş tedavisi yaptıran bireylere, tedaviden sonra ağız ve diş bakımlarını aksatmamaları, düzenli olarak diş hekimi muayenesinden geçmeleri tavsiye edilir. Böylece diş protezlerinin yapısı değerlendirilebilir ve diş protezlerine zarar vererek kullanım sürelerini azaltacak sorunlar erkenden giderilebilir.

    Protez Diş Tedavisi Ağrılı Mıdır?

    Protez diş tedavisinin hiçbir aşamasında ağrı ve rahatsızlık hissi duyulmaz. Protez diş tedavisi sırasında, hastanın ağrı hissetmesini önlemek için çeşitli anestezi uygulamalarına başvurulabilir. Böylece tedavi süreci boyunca ağrı veya rahatsızlık hissi duyulmaz.

    Protez Diş Tedavisi Ne Kadar Sürer?

    Protez diş tedavisinin süresi, protez tedavisinin kapsamına göre değişiklik gösterebilmektedir. Eğer tam protez tedavisi uygulanacaksa dişlerin tamamı çekilir ve birkaç ay boyunca tedavinin ikinci aşaması için beklenir. Daha sonra ise protez dişlerin ağza yerleştirilmesi ve prova süreci iki hafta içerisinde tamamlanır.

    Protez Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Protez diş tedavisi, hastanın ihtiyaçları doğrultusunda şekillenir. Eğer birden fazla diş kaybı söz konusu ise tam diş protezi veya total diş protezi olarak bilinen uygulamaya başvurulabilir. Bu uygulama sırasında kalan dişler çekilir ve hastaya özel üretilmiş tam diş protezi ağza yerleştirilebilir. Eğer kaybedilen diş sayısı azsa kısmi protez, parsiyel protez veya kancalı protez olarak bilinen işleme başvurulur. Bu uygulama sayesinde tekil dişlerin yeri ağrısız ve hasta için konforlu bir uygulama ile doldurulabilir.

    Protez Diş Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

    Protez diş tedavisi sonrası dikkat edilmesi gerekenler arasında şunlar yer almaktadır:

    • Ağız ve diş bakımı aksatılmamalıdır.
    • Diş hekimi tarafından reçete edilen ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır.
    • Düzenli diş hekimi muayeneleri aksatılmamalıdır.
    • Protezlere yapışabilecek gıdalar mümkün olduğunca az ve dikkatli tüketilmelidir.
    • Protez tedavisinden sonraki birkaç saat içerisinde herhangi bir besin tüketilmemelidir.

    Diş protezi tedavisi sonrası dikkat edilmesi gerekenler bu şekilde sıralanabilir.

    Bodrum Protez Diş Tedavisi Fiyatları

    Bodrum protez diş tedavisi fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için Çetin Dental Clinic ile iletişime geçebilirsiniz.


    Randevu Al!
    Call Now Button